perjantai 8. maaliskuuta 2013

Herkuttelijan paratiisi

Hyvän ruuan, juoman ja herkkujen suurena ystävänä voin todella valinneeni vaihtokohteeni oikein! Riskinä tietty on pieni painonnousu tässä ruokataivaassa, mutta oon antanu itelleni vapauden nauttia koska hyvä ruoka ja juoma yksinkertasesti tekee ihmisen onnelliseks :) ja eihän viidessä kuukaudessa voi kauheesti lihoa....

Unkarilainen ruoka ei oo mitään laihduttajan unelmaruokaa noin yleisesti. Rasvaa ja suolaa käytetään perinteisissä ruuissa aika reippaasti ja kasvissyöjälle tää maa ei oo missään tapauksessa helpoin vaihtoehto. Ravintoloissa nykyään on yleensä kasvisvaihtoehto, mutta ne ei aina oo mitään huikeita makunautintoja :P Kaiken kaikkiaan tykkään kyllä unkarilaisesta ruuasta ja annokset on yleensä niin valtavia että puolet jää syömättä. Tärkein mauste  ruuassa on paprika ja sitä tarjotaan monessa erimuodossa, mutta ruoka ei kuitenkaan ole mitenkään erityisen tulista..
Perinneherkku Langos
Ravintoloitten puolesta Budapest on kulinaristin unelma! Vaihtoehtoja löytyy laidasta laitaan ja hinta ei todellakaan päätä huimaa! Varsinkin lounasaikaan ravintoloilla on hyviä tarjouksia ja ulkonasyöminen on usein halvempaa ku ite tekeminen. Esimerkiksi tänään löydettiin kavereitten kanssa kiva rafla, missä sai valita 2 annosta lounaslistalta (alku-, pää- tai jälkiruoka) +kahvi ja hinta oli 1000 forinttia eli about 3,3euroa. Hyvän päivällisen ja pari lasia viiniä saa kevyesti alle kymmenellä eurolla jos ei mene ihan pahimpiin turistiravintoloihin..



1,5euron viini miun suosikkibaarissa Zsimplassa

No tässä Erasmus-elämän kuluessa myös juomapuoli on tullut otettua haltuun :D Suomeen verrattuna paikallinen baarikulttuuri ja hinnasto sopivat huomattavasti paremmin opiskelijan kukkarolle. Kohtuullinen pullo unkarilaista viiniä irtoaa kaupasta alle kolmella eurolla ja lasi viiniä maksaa baarissa noin 1,5euroa (ja lasi tarkottaa lasillista, ei mitään yhtä desilitraa! ) Olut on myös halpaa ja parhaissa paikoissa 0,5litran bisse kustantaa euron, kaupassa vähän vähemmän. Palinka onkin sitten juttu erikseen.. Unkarilaisten ehdoton suosikkiviina, joka nyt rehellisesti sanottuna ei kuulu omiin suosikkeihin, tosin kotitekoinen Palinka on huomattavasti paljon parempaa kun se mitä baareista saa. Mutta jos tulee Unkariin, palinkan juomista ei voi välttää ja sen makua on vaikee kuvailla, joten suosittelen kaikkia kokeilemaan ite :D Liian monen halvan viinilasillisen jälkeen ennen kotiin saapumista kannattaa poiketa hakemaan paikallista yöpurtavaa non-stop Gyros-grilliltä (toimii myös aamulla krapularuokana). Seuraavan päivän pelastava pitagyros (Gyros on siis vähän niinkuin kebabia, mutta parempaa!) maksaa omalla suosikki grillillä 550forinttia eli alle 2euroa ja se on niiin hyvää!


Suklaakakku&Marja-Rahkakakku = 1e kauppahallista

"Sugar shopin" tarjontaa
Aika  siirtyä jälkiruokiin . Leivokset täällä on <3.Leipomoita on joka ikisessä kadunkulmassa, ja päivittäinen hiilariannos tulee todella täytettyä liiankin hyvin... Houkutuksia on yksinkertasesti liikaa! Täytyy myöntää että on aika luksusta aamulla hakea alakerran leipomosta aamupalaks pari tuoretta croisanttia ja välillä ostaa pala kakkua kun siihen on varaa täällä :D Yks asia mitä todella kaipaan Suomesta on jälkiuuniruisleipä! Täällä leipä on vaaleeta pullaa. Toinen asia on irtokarkit (ja erityisesti salmiakki), mutta luojan kiitos miun kämppis paljasti miulle herkkupyllyjen paratiisin "Sugar Shopin" missä käytiin Siljan kanssa ostoksilla (kohtuus kyllä unohtu siellä..)

Summa summarum = Täällä ihminen ei kuole nälkää eikä janoon, hinta ei kirpase, mutta vyötärön ympärys voi hieman kärsiä...

With love,
Venla











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti