lauantai 13. huhtikuuta 2013

Kevät on vihdoin täällä!

Gellert maaliskuun alussa. Miun suosikki ulkoilupaikka.
Budapestissa yleensä kevät alkaa jo maaliskuun alussa... No ei tänä vuonna. Tää kevät on kuulemma surkein, kylmin ja sateisin moneen vuoteen. My luck. Mutta nyt vihdoin pystyy ulos menemään jo ilman takkia ja lämpötilat on about 15 ja 20 asteen välillä, sopii miulle :) Tosin kävin hakemassa kevääseen vähän lisävauhtia (ja itteeni vähän lisäväriä) Argentiinasta, missä vietin Juuson luona kaks viikkoa täyshoidossa. En oo elämäni aikana syöny niin paljoo lihaa ja nyt olo on sen mukanen :D Onneks säät tosiaan suosii lenkkeilyä.

Näkymät aamulenkiltä Gellert vuorelta parin viikon takaa
Aika menee kun siivillä ja enää 2kk jälellä. Varasin eilen lennonkin Suomeen, mikä teki taas kotiinpaluusta vähän konkreettisempaa. En tiedä miten elämä maistuu Suomessa tän 4,5kk:n loman jälkeen kun pitää herätä ihmisten aikaan, mennä töihin eikä joka päivä voikkaan syödä ulkona ja juoda euron viiniä baarissa. Mutta kai se on ihan hyvä välillä palata normaalien ihmisten arkeen...

Huhtikuun loppu ja toukokuun alku tulee olemaan kiireisiä, koska luennot loppuu 10.5. mikä tarkottaa että kaikkien esseiden palautukset on sillä tai seuraavalla viikolla, samoin tentit. Miulla on 6 kurssia, joista kolme on mielenkiintosia ja kivoja ja kolme ihan surkeita. Aiheet sinänsä on kiinnostavia, mutta opetus on välillä niin absurdia että naurattaa. Suurin pettymys  koulun suhteen oli unkarinkielen kurssi, jonka opettaja ei todellakaan tiedä mitä on tekemässä ja selittää mielellään asiat turkiksi mutta ei englanniks, jos nyt sattuu selittämään mitään (hän tykkää käyttää turkkia, koska kurssilla on 5 turkkilaista ja opettajan poikaystävä on turkkilainen, joten hyvää harjotusta hänelle siis) :D Kurssi on iso farssi, kukaan ei ymmärrä mitään. Kaikki hokee "I dont know tai I have no idea" ja opettaja hokee että "Try more". No joo. Muut kurssit kuitataan läsnäololla, esityksellä ja /tai esseellä ja vain kahdella kurssilla on koe; Ei siis pitäisi olla liian haastavaa kerätä 27opintopistettä.

Kiire tulee olemaan senkin takia että miun tytöt Suomesta <3 <3 tulee kylään. Ensimmäinen ryhmä saapuu miun luo vapuks, toinen tuokokuun alussa :) So happy! Pitää miettiä minkälaisen ohjatun opaskierroksen oikeen tarjoon, ainakin yks kohde on jo tiedossa, koska tytöt oli eilen kultturelleja ja kävi museossa kattomassa "Naked man"-nimisen näyttelyn(jokainen voi päätellä mitä teokset esittää..) Sinne siis. Muutenkin on hyvä saada seuraa, sillä Petra hylkää miut kuukaudeksi ja lähtee Espanjaan vaeltamaan. Inhoon asua yksin, joten seura on tervetullutta!

Prahan TV-torni ja vauvat. Taidetta se on tämäkin.
Praha





Loppuaika olis tarkotus käyttää matkustamiseen, koska koulu on kuitattu 17.5. mennessä. Tähän mennessä oon käyny Wienissä (kallis, mutta kaunis.. tosin sää oli kauhee kun oltiin siellä Siljan kanssa) ja Prahassa (kaunis, mutta vähän outo kaupunki jotenkin.. tykkään Budapestista enemmän). Tarkotus ois käydä vielä ainakin Bratislavassa, Romaniassa ja jos vaan budjetti ja aika riittää niin Kroatiassa ja Serbiassa. Budapest on siitä huippukaupunki että täältä pääsee matkustamaan oikeestaan minne vaan kohtuullisilla kustannuksilla. Junat on siistejä, mutta hitaita.. Junamatka Prahaan kesti 7 tuntia, mikä oli tasan yhtä pitkä kun bussimatka. Ei siis mitään "pikajunia", mutta maisemat on kauniimpia kuin bussissa istuessa. Niin ja tottakai pitää vielä matkustaa Unkarin sisällä ainakin viinialueelle maistelemaan Tokaijia ;)

Kohta ruvetaan Tuijan kanssa (miun suomalainen erasmus-kollega mein tiedekunnasta) suunnittelemaan illan menuuta, koska alotetaan tänään mein Kansainvälinen illallinen-operaatio. Tarjolla on ainakin lihapullia ja pannukakkua :D Oispa ruisleipää, haluisin nähä kun muut maistaa sitä, tai salmiakkia mutta tiiän jo minkälaisia reaktioita se aiheuttaa ulkomaalaisissa. Joo tänään tosiaan vuorossa team Suomi, seuraavien viikkojen aikana kokkaa myös team Saksa&Sveitsi, team Kiina ja Team Belgia. I'm waiting forward...

With love,
Venla






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti