perjantai 3. toukokuuta 2013

Wappu Budapestissa ja matkaoppaan roolissa

Viimeset pari viikkoa on ollut hektisiä! Miun kaverit Aino ja Anni tuli Suomesta kylään, joten oon toiminu edellisen viikon matkaoppaan roolissa ja tottakai myös vähän rentoutunu tyttöjen kanssa. Sitä ennen piti kuitenkin tarjoilla Suomi-illallinen, hoitaa mahdollisimman monet kouluhommat pakettiin ja saatella Petra kuukauden reissuun.

Gellert <3
Miun kämppis siis tosiaan jätti miut tänne kuukaudeks yksin asustelemaan, koska se lähti etsimään itteään Espanjasta vaellusreitiltä.Tämähän luonnollisesti Erasmus-piireissä tarkottaa sitä, että miulla on kotibileet joka viikonloppu.. Yritin rauhotella muita kertomalla että kaikki mein naapurit on yli 80vuotiaita. Noh, kavereitten mielestä se ei ole ollenkaan ongelma vaan pikemminkin positiinen asia koska ne ei kuule mitään. Tuosta en kuitenkaan ollu ihan samaa mieltä, koska tiedän että hissin vieressä asuva mummo valvoo miun liikeeitä postiluukusta... ja tää ei oo vitsi :D No niin, lopputulos on että yhdet kotibileet jouduin vahingossa järjestämään, mutta selitän siitä myöhemmin, koska yritän pysyä jossakin kronologisessa järjestyksessä tässä tarinassa.

Kouluhommat on vielä hitusen vaiheessa ja motivaatiovajetta ei yhtään helpota se, että viimeset kaksviikko lämpötila on ollu lähempänä 30 astetta, välillä jopa yli. Yritä siinä sitten kirjottaa analyyttista esseetä Weberin rationalismista. Ens viikolla on viimenen presentaatio ja yks tentti ja sitä seuraavalla viikolla kaks tenttiä, sitten tää lukuvuosi ois koulun puolesta paketissa. Hullua. 

Onneks sain itteäni niskasta kiinni viime viikolla ja esseet alkaa olla melko hyvin paketissa ja nyt ne on viimeistään laitettava pakettiin koska seuraavat ihanat naiset (Ilona ja Annika) Suomesta saapuu tiistaina miuta viihdyttämään! Yritän toipua vielä edellisten vierailusta, mutta luulen olevani taas pelikunnossa tiistaihin mennessä :D Eivaan, oikeesti oon taas kipee (3kerta Budapestissa) ja toivon tosiaan että tää tauti helpottaa äkkiä. Erasmuksilla oli eilen hauskaa kun miun ääni oli totaalisesti kadoksissa ja kuiskailin niille viehkeellä viskibassolla.

Vappumunkit, vain sima puuttuu joten piti tyytyä Jaffaan.
En oo näköjään vielä päässy edes käsittelemään noita otsikossa lupaamiani aiheita, joten siirrytään Wappuun! Wappu-aatto Budapestissa oli erittäin onnistunut, kiitos suuren suomalaisten määrän. Teimme Wapusta kyllä oikean Wapun vaikka piknikkiä vietettiin jo aattona eikä päivänä. Sää oli kyllä suomalaisiin perinteisiin epäsopiva, koska aurinko paistoi kerrankin ja lämmintä oli +29. Piknikeväät oli täydellisyyttä hipovat ja 3euron skumppa maistu erittäin hyvälle! Löysin marketista jopa hillomunkkeja, mitkä kruunas täydellisen päivän :) 

Koska olen jo kaksi kertaa toiminut matkaoppaana Budapestissa, voin kertoa muutamat tipsit mitä täällä kannattaa tehdä ja nähdä...

1. Kiipeä Gellert-kukkulalle! Maailman ihanin näköala Budapestiin. Samalla hyvä pakaratreeni, koska nousu on aika tiukka. Varsinkin nyt kun on vihreää ja syreenit kukkii, puisto on erittäin viehättävä ja romanttinen. (Jos pitää nimetä suosikkipaikka Budapestista, niin tää on todellakin miun suosikki<3)

2. Käy kylpylässä. Käytiin tyttöjen kanssa Szechenyi:n kylpylässä, missä on erittäin rentouttavaa lillua kuumavesialtaissa ja ottaa aurinkoa... ja palaa. Hinta-laatu-suhteelta jees, päivälippu n.15e ja kaikenlaisia altaita, millä pitäis olla hulluja terveysvaikutuksia!

1P2 1.5.2013, Bar Szimpla
3. Juo viiniä Szimplassa. Uniikki paikka, jossa voi jättää omia viestejä seinille.

4. Ota aurinkoa Margit Islandilla. Vaikka Budapestissa ei pääse uimaan, aurinkoa pääsee ottamaan luonnon helmaan tähän kaupungin omaan pikku puuha-saareen, mistä löytyy kuntoilua kaipaaville 5km juoksurata saaren ympäri, puistoalueita, Japanilainen puutarha, julkinen uima-allas alue, pikku eläintarha ja silmäniloa molemmille sukupuolille ;)

 
Miun Erasmusperhe Suomi-illalisella.
Suomi illallisesta pitää vielä kertoa että se oli success! Sanokoon italiaiset mitä vaan suomalaisesta ruuasta, ainakin se uppos paremmin ku hyvin mein vaihtarikavereille!

Illan menu:
Kasvissosekeitto
Jauhelihapihvit, keitetyt perunat ja kukkakaalisalaatti
Pannukakku ja mansikkahillo


With love,
Venla

Ps. Muistin just että unohdin kirjottaa miks miun piti vahingossa pitää kotibileet :D Oikeestaan ne oli hyvin rauhallisen puoleiset grillijuhlat, ei varsinaiset kotibileet. Meillä piti olla perinteinen "Crazy BBQ"-juhla Gellert vuorella eilen.. Noh, oltiin ehditti just levittää eväät ja grillit alko olla kuumana, niin kas, ukkosmyrsky iski. Ja se oli todella MYRSKY! En oo ikinä nähny niin paljon salamoita enkä ollu niin läpimärkä. Mein pihvit,salaatit ja vartaat luojan kiitos saatiin suojaan ja läpimärkinä sitten mietittiin että mitäs nyt. Kutsuin kaverit meille ja vietettiin grilli-ilta sisällä,koska ukkonen jatku pitkälle yöhön. Koska kaikki oli läpimärkiä, tarjosin oman vaatekaapin sisällön kaikkien yhteiseen käyttöön, hieman oli huvittavan näköstä nähdä omat kuteet toisten päällä, mutta näin saatiin tällekkin tarinalle onnellinen ja lämmin loppu :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti